Training Kleurconsulent

Voor imago- en stijlcoaches

Veel imago- en stijlcoaches zijn opgeleid in het zogeheten 4-seizoenen systeem of werken intuïtief met kleur.

Na mijn opleiding tot personal styliste en imagocoach, werkte ik met het 4-seizoensysteem, maar al snel merkte ik dat ik klanten niet altijd kon geven wat ik wilde. En, mezelf dus ook niet. In mijn eigen spiegelbeeld zag ik bovendien niet dat magische effect dat ik bij sommige klanten zag.

Wat bleek, ik had pas het puntje van de ijsberg ontdekt. Bij de opleiding tot kleurenconsulent van de Kolibri Campus in Hamburg, vond ik mijn eigen palet en leerde ik gedetailleerde en individuele paletten maken gebaseerd op twaalf verschillende kleurtypes.

Combineer de magie met de wetenschap van kleur

Is deze training iets voor jou?

 • Wil jij jouw klanten een gedetailleerd en persoonlijk kleurenadvies geven waar ze langdurig profijt van hebben?
 • Wil jij kennismaken met de wetenschappelijke theorie achter kleuren?
 • Wil jij jouw klant ‘waar voor zijn of haar geld’ geven?
 • Wil jij zeker weten dat je het bij het juiste eind hebt met je conclusie voor de klant?
 • Wil jij systematisch en gericht leren analyseren met kleuren?
 • Wil jij je onderscheiden van de gemiddelde styliste behalve een 4- ook het 8-, 10- of 12-seizoenen systeem kunnen aanbieden?

Dit ga je bereiken

 • Jij onderscheidt jezelf van andere kleur- en stijlcoaches door een gedegen theoretische én praktische kennis met betrekking tot de eigenschappen van kleuren en de verschillende kleursystemen.
 • Jij kunt jouw klanten op een begrijpelijke manier meenemen in de zoektocht naar een persoonlijk kleurenpalet.
 • Door het systeem dat je gebruikt, is je werkwijze relaxt, duidelijk en weet je zeker dat jij jouw klant een gedetailleerd, persoonlijk en overtuigend advies kunt geven.

“Het fijne aan Ivanca’s werkwijze vind ik dat zij je stimuleert in het zelf beantwoorden van jouw vragen. Ze neemt echt de rol van coach op zich! Ivanca denkt met je mee en zorgt ervoor dat je geen tunnelvisie vormt. Ik ben haar erg dankbaar!”

Quasandra Abas

Werkwijze

Een veilige haven

De training voor dit systeem geef ik bij voorkeur één-op-één. Iedereen die op deze manier met kleuren aan de slag gaat, moet de rust en ruimte hebben om alle informatie tot zich te nemen.

Door deze inhoudelijke verdieping één-op-één of te geven, weet ik zeker dat jij je veilig genoeg voelt om de juiste vragen te stellen de juiste vergissingen te maken.

Juiste vergissingen? Jazeker. In deze training zul je een aantal vergissingen móeten maken om los te komen van je eigen intuïtie en het 4-seizoenensysteem.

Lesopbouw

 1. De eerste les duiken we in de theorie van het 4- 6- en 8-seizoenen systeem.
 2. Oefenen met de 8-seizoenen en verkenning van het 12-seizoenen systeem.
 3. Oefenen met de kleuren en materialen van het 12 seizoenen systeem.
 4. Analyse van pigmentdragers
 5. In de laatste les, doe jij een kleuranalyse van begin tot het einde met een model of mede cursist.

“Ivanca zet je op scherp door gedurfde vragen te stellen. Je komt in beweging om het zelf anders te gaan doen.”

Victorien van Duuren | Fashion Styling Academy
Aanpak & Visie

Kleuradvies op basis van feiten

Als je iets doet, moet je het goed doen. Die gedachte bekroop mij iedere keer weer na een analyse op basis van de vier seizoenen. Het voelde onvolledig, niet goed genoeg naar mijn maatstaven.

Er moest meer zijn en dus ging ik op zoek. Er bleek heel veel mogelijk.

Ik las over 8-, 10-, 12-, en zelfs 26-seizoenen, over intuïtieve werkwijzen waarbij je zonder systeem of methodiek een kleurenpalet samenstelt en over paletten op basis van de kleurenpsychologie. Ik zocht echter naar gedegen theoretische basis, een voor klanten begrijpelijke methode en een manier om heel veel verschillende kleuren te kunnen testen. En naar een methode waarbij ik de kleureigenschappen van de klant zelf betrouwbaar kon testen.

Deze methode heb ik gevonden. Regina Maass is de founder van de structuur die ik gebruik en van de Kolibri Campus in Hamburg. Ze doceert wereldwijd en is een icoon op het gebied van individuele kleurconsultancy. Ik werk nauw met Regina samen om deze methode en structuur ook in Nederland breder te introduceren.

Iedereen heeft een andere werkwijze. Ik vind het belangrijk om mijn klanten mee te nemen in het proces op basis van de theorie. Ik vertrouw op mijn eigen intuïtie, maar ik staaf deze met feiten.

Vind jij dit ook belangrijk? Ik laat jou graag zien dat de wetenschap én de magie van kleur elkaar versterken.

Investering | Training Kleurconsulent

Wat krijg je?

Vijf één-op-één lessen waarin jij je de theorie en de praktische vaardigheden van het 4-, 8,- 10- en 12-seizoenen systeem eigen maakt. Daarnaast krijg je tal van praktijkopdrachten zodat je zeker weet dat je de theorie kunt toepassen op jouw klanten.

Tijdsinvestering & locatie

Voor deze training kom je 4×2 uur en 1x 2.5 uur (sessie met model) naar mijn bezoeklocatie in Baambrugge.

Kosten training

De kosten voor deze training bedragen €825,-. Informeer of je met jouw vooropleiding 10% korting kunt krijgen.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.