Ivanca Maas

Over Ivanca

Mijn eigen verhaal begint bij dat van jou en… waarom doe jij wat je doet? Waarom ben jij waar je nu bent en hoe ben je daar gekomen? Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders en dat maakt ieder verhaal uniek.

Dit is waarom ik al 25 jaar verhalen maak.

Mijn achtergrond in het kort

Als journalist reisde ik de hele wereld over op zoek naar interessante, maar vooral relevante verhalen. Door de behoefte aan een vastere basis en aan het moederschap verruilde ik de avontuurlijke journalistiek voor strategische communicatie. Saai? Zeker niet!

In dit vakgebied zijn verhalen een essentieel onderdeel van een grotere puzzel met een sterke positionering als doel. Je sterk voelen, weten wie je bent, weten waar je staat en waar je nog naar toe wilt groeien én weten hoe, wanneer en via welke kanalen je jouw verhaal en boodschap het beste kunt uitdragen.

Mijn Visie & Aanpak

What you see is what you get

Ik wil niemand veranderen. Ik wil juist tot jouw kern komen. Jouw identiteit, jouw verhaal en jouw missie leren kennen en deze omzetten naar een sterke positie, effectieve communicatie en een voor jou passende presentatie.

Aan mijn stijl kun je zien wat ik belangrijk vind in het leven. Ik hou van ‘puur’, van de warmte en gezelligheid die diepe herfst- en winterkleuren uitstralen, van kwaliteit en van tijdloze klassiekers met een stoere twist.

Als ík in de spiegel kijk, kijkt er iemand terug die allesbehalve perfect is, maar waarbij innerlijk en uiterlijk in balans zijn. What you see is what you get.

Doelbewuste vakvrouw

Collega’s in het communicatievak kenmerken mij als een doelbewuste vakvrouw met een scherpe focus en een sterk analytisch vermogen.

Ik vind strategische communicatie een heerlijk vak en ik ben er goed in, maar bij grote organisaties ervaar ik weinig ruimte voor mijn ambitie om iemand blij te maken en vooruit te helpen. Er is te weinig ruimte voor het échte persoonlijke contact, de vertrouwelijke basis, de creativiteit en de inspiratie die ik naast mijn deskundigheid te bieden heb.

Genuine verlegt de focus naar het individu, de persoon, naar jou. Daarom floreer ik met Genuine: mijn kwaliteiten en persoonlijkheid komen optimaal tot bloei.

Being Genuine

Waarschijnlijk heb ik wel talent voor wat ik doe, maar ik ben bovenal goed opgeleid. Als journalist, historica, strategisch communicatieprofessional, imagocoach/personal styliste en kleurenconsulent, vertegenwoordig ik geen specifiek beroep.

Ik ben niet het één of het ander; ik ben het allemaal. Juist in deze gecombineerde rol voel ik me sterk en ben ik helemaal mezelf. Juist in deze rol ben ik Genuine.

“Ivanca heeft met haar rustige, zorgvuldige manier van werken alles in huis om mensen een super advies en een goed gevoel over zichzelf te geven. Een echte aanrader!

Corrie Verdonk

Mijn Verhaal

Soms is dat wat je draagt, een middel tot een doel. Ik was vijfentwintig met een Bachelor Journalistiek en een Master Geschiedenis op zak. Mijn afstudeerstage had ik aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gevolgd. Hoe nu verder?

Van journalist tot communicatieadviseur

Ik wilde verhalen maken in missiegebieden. Maar daarvoor moest ik zelf in uniform. Alleen in dienst en met een basisopleiding aan de KMA kon ik dit doel bereiken.

En dus verruilde ik mijn hoge hakken en kokerrok voor het militaire tenue. Niet charmant, maar ik was apetrots.

Niet omdat ik het mooi vond, maar het bracht mij waar ik wilde zijn en het was bovendien super praktisch: heel veel zakken voor al mijn pennen en notitieblokken!

Na mijn avonturen in de missiegebieden, vervolgde ik mijn carrière bij het departement in Den Haag.

Ik zat op kantoor, in uniform. Daar voelde het dragen van mijn begeerde uniform als een ‘must’. Ik zat achter een bureau waar ik strategische communicatieplannen schreef, maar zag eruit alsof ik de wereld ging redden. Het uniform voegde voor mij niets meer toe en ik voelde me ‘onecht’.

Van een uniform naar mijn eigen stijl

Om mijn eigen identiteit en stijl toch voldoende ruimte te geven hielp ik in een kledingwinkel met merken van jonge designers.

Op de zolder van deze winkel was een atelier waar deze creatieve designers aan hun merk bouwden. Dit voelde bevrijdend en was bovenal erg inspirerend vanwege de combinatie tussen branding en styling.

Ik kreeg weer een eigen stijl.

In deze periode gaf ik steeds vaker persoonlijk stijladvies aan collega’s, klanten en bekenden die op zoek waren naar een krachtige presentatie op het juiste moment.

Dit is waar het zaadje voor IM Genuine is geplant. Nu, bijna tien jaar later, is de cirkel rond en heb ik alles in huis om behalve intuïtief ook deskundig advies te geven.

Ivanca Maas

Kleding met een boodschap

Ik ben geen ‘polo-type’, maar zowel voor de AIDS-Foundation als voor het Rode Kruis, trok ik ze heel graag aan. Van 2015 tot en met 2019 woonde ik met mijn gezin op Sint Maarten. Een prachtig eiland, met heel veel sociaal-maatschappelijke problemen die mij persoonlijk aangrepen.

Schouders eronder dus.

Bij de AIDS-foundation op Sint Maarten testte ik dagelijks mensen op HIV en voerde ik vertrouwelijke één-op-één gesprekken met mensen in risicogroepen. Daarnaast gaf ik seksuele voorlichting op alle scholen.

Persoonlijk contact, vertrouwen en respect waren hierbij cruciale waarden. Met het dragen van deze polo liet ik zien waar ik voor sta.

Na orkaan Irma in 2017 lag ons eiland in puin. Het leed was groot en mensen waren kwetsbaar. Ik volgde de benodigde cursussen en werkte een jaar lang als Human Resource Manager bij het Rode Kruis.

De spierwitte polo was allesbehalve flatterend, maar deze stond waar ik voor stond: ‘helpen waar mogelijk’. Daarnaast mocht je de polo alleen dragen na het behalen van een aantal cursussen. Behalve voor de missie, stond de polo dus voor deskundigheid, een waarde die bij mij hoog in het vaandel staat.

Last but not least…

Ben ik de trotse moeder van een nog jonge tweeling. Twee heerlijke meiden met volstrekt verschillende karakters. Ieder individu is anders, en juist dát, maken zowel mijn werk als het moederschap zo inspirerend.

Geen dag is hetzelfde en er gaat geen dag voorbij dat ik niets leer ook al heb ik de studiebanken gedag gezegd.

Nou ja, voorlopig.