Ivanca Maas van IM Genuine, personal stylist

Personal Styling

Personal styling is styling die is afgestemd op de persoon. Op jou. Geen high fashion, trendkleuren of moderne silhouetten.

Het is styling die bij jouw persoonlijkheid en jouw uiterlijk past. Het is geen metamorfose of transitie. Het is maatwerk met jouw identiteit als basis.

Kleding, accessoires, haarkleur en schoenen worden afgestemd op jouw persoonlijkheid en op jouw uiterlijke kenmerken. Jij verandert niet, maar wordt juist de meest krachtige en meest sprankelende versie van jezelf!

Samen met jou ga ik op zoek naar jouw mooiste, maar ook meest comfortabele kleuren, jouw silhouet en een stijl waar jij je mooi en prettig bij voelt.

Blij met jezelf en jouw spiegelbeeld

Mijn aanpak bij personal styling

Samen met jou ga ik op zoek naar jouw mooiste kleuren, meest flatterende vormen en een eigen stijl. Ik doe dit op systematische, professionele en persoonlijke wijze. Ik werk op basis van wetenschap en theorie en gebruik mijn intuïtie om jouw wensen te laten uitkomen.

Ik respecteer ten allen tijden jouw grenzen, want ik ben er niet op uit om jou te veranderen: integendeel. Ik ben op zoek naar jouw persoonlijkheid in haar puurste vorm want alleen daarmee kun jij de meest sprankelende en sterkste versie van jezelf zijn.

Is personal styling iets voor jou?

 • Wil jij korte metten maken met miskopen?
 • Wil jij iedere dag moeiteloos een outfit uit de kast trekken die je gewoon geweldig staat?
 • Wil jij begrijpen waarom de ene kleur jou wel staat en de andere kleur niet?
 • Wil je een keer buiten je comfort zone stappen zonder dat je buiten jezelf treedt?
 • Wil jij af van de taak ‘winkelen’ in je agenda en deze uit handen geven?

Dit ga je bereiken

In jouw garderobe duiken is iedere dag een feestje. Deze hangt vol met prachtige setjes die bij jou passen en die reflecteren wie jij bent. Ook van de spiegel krijg je een grote glimlach op je gezicht.

Daar sta je dan. Niet zomaar iemand met kleding aan, maar een vrouw waarbij het innerlijk aan de buitenkant valt af te lezen.

Jouw spiegelbeeld laat iemand zien die jij maar al te goed kent, maar van wie je niet wist dat ze zo mooi, sprankelend en krachtig kon zijn.

“Genuine Colours heeft mij echt mooie inzichten gegeven die ik de rest van mijn leven mee blijf nemen. Ik heb echt zin om te gaan shoppen met mijn nieuwe kleurenwaaier op zak!”

Annette de Groot
Mijn visie

Stijl is tijdloos

Het woord ‘mode’ is Frans voor ‘een manier’. De Dikke Van Dale beschrijft ‘mode’ als: “tijdelijk, voorbijgaand gebruik van kleding”. Ik zie ‘mode’ als een beetje van beide: een manier van kleden en presenteren. Of dit extravagant, ingetogen of klassiek is, bepaal je zelf. Dit is jouw persoonlijke stijl en is niet gebonden aan plaats of tijd.

Mijn eigen stijl omschrijf ik als elegant, tikje stoer en tijdloos (slow fashion in de modewereld). Tijdloze elegantie met een ‘bite’ past bij mij als vrouw, als ondernemer; als Ivanca.

Mijn innerlijk is niet seizoensgebonden en mijn uiterlijk dus ook niet. Trends worden bedacht door anderen, stijl zit van binnen en heeft geen houdbaarheidsdatum.

“Ivanca heeft met haar rustige, zorgvuldige manier van werken en haar grote kennis van kleur, alles in huis om mensen een super advies en een goed gevoel over zichzelf te geven. Een echte aanrader!”

Corrie Verdonk

Werkwijze

We beginnen altijd met een intake. Hierbij neem ik ruim de tijd om jouw wensen en eventuele hulpvraag met betrekking tot jouw stijl uit te diepen.

Daarna gaan we aan de slag a.d.v. een van de pakketten:

 1. Genuine Colours: de kleuranalyse;
 2. Genuine Beauty: de kleur- en figuuranalyse;
 3. Genuine Luxury: de kleur-, figuur- en kastanalyse.

Het abonnement Always Genuine is af te sluiten na Genuine Luxury.

Kleurenanalyse

Hoe werkt het?

We gaan op zoek naar jouw persoonlijke kleurenpalet: een verzameling kleuren waarop jij met jouw uiterlijke kenmerken kunt vertrouwen. Kleuren die jou kracht geven en jouw innerlijk reflecteren.

Ik begin met een analyse van jouw haar, huid, wenkbrauwen en ogen. Dit zijn zogenaamde pigmentdragers en vormen de basis voor deze zeer gedetailleerde analyse.

Daarna kijken we bij daglicht welke kleuren op jou het magische effect hebben. Magisch? Ja. Bij kleuren spreek ik van magie, want door de juiste kleuren te gebruiken, tover je jouw mooiste jij tevoorschijn.

Meer over het analysesysteem

Het analysesysteem waarmee ik werk is gebaseerd op de kleurentheorie van Albert Henry Munsell.

Hierbij zijn kleuren opgebouwd uit drie eigenschappen: de basiskleur (hue), de kleurintensiteit (chroma) en lichtheid (value) van een kleur. De basiskleur kan warm tot koel zijn, de intensiteit helder tot gedempt en de lichtheid donker tot licht.

Het systeem waarmee ik werk gaat uit van twaalf verschillende kleurtypes en bevat honderden kleurdoeken. Jouw kleuren zitten er dus gegarandeerd tussen en samen gaan we op systematische wijze op zoek naar jouw persoonlijke kleurenpalet.

Wat krijg je?

 • Na deze kleurenanalyse weet je welke kleuren voor jou het mooiste zijn. Je weet met welke kleuren jij je comfortabel, gelukkig en sterk voelt.
 • Je weet welke kleuren binnen jouw palet je goed kunt combineren en welke naar welk palet je kunt uitwijken voor passende combinaties.
 • Je weet waarom dit kleurenpalet bij jou past en hoe je haarkleur, pantykleuren, make-up en zelfs parfum op elkaar kunt afstemmen.
 • Voor in je tas krijg je een luxe kleurenwaaier zodat je jouw kleuren altijd bij de hand hebt als je gaat shoppen.

Figuuranalyse

Hoe werkt het?

Bij de figuuranalyse kijk ik naar jouw silhouet en de verhoudingen van je lichaam. Net als bij de kleurtypes, ga ik uit van basisvormen. Bij mijn figuuranalyse zijn dit er zes.

Op basis van de analyse kijken we bij welke basisvorm jij het meest in de buurt komt. Ook bepalen we jouw lichaamstype: ectomorf, mesomorf of endomorf. We bespreken waar jij trots op bent en waar je minder blij van wordt.

Op basis van jouw silhouet, lichaamstype en jouw eigen wensen, geef ik je tips & tricks om jouw sterke punten te accenturen en jouw silhouet mooi in balans te krijgen.

Wat krijg je?

 • Advies op maat met betrekking tot jouw silhouet en lichaamstype.
 • Je weet hoe je balans creëert in de delen van je lijf waar je minder blij mee bent.
 • Je weet hoe je jouw sterke punten kunt benadrukken zonder verhoudingen uit het oog te verliezen.
 • Op aanvraag kun je een uitgeschreven stijladvies op maat krijgen met een persoonlijk moodboard ter inspiratie.

Kastanalyse

Hoe werkt het?

Na de kleur- en figuuranalyse weet ik welke kleuren jou zowel van de binnen- als van de buitenkant tot leven wekken en welke vormen jou een mooi silhouet geven. Jij neemt de tijd om je kast te sorteren op basis van mijn tips. Door dit zelf te doen, weet je met welke items je moeite hebt, over welke je twijfelt en welke je absoluut wilt houden.

Tijd voor een huisbezoek! Ik duik in jouw geselecteerde items en ga op zoek naar de juiste kleuren, vormen en setjes (capsules).

Bij de kastanalyse verras ik je met nieuwe combinaties in jouw garderobe, verkennen we eventuele toekomstige investeringen, herwaarderen jouw eigen items en laat ik je overwegen afscheid te nemen van kleding die voor jou weinig doet.

Samen bepalen we aan de hand van jouw eigen items jouw stijl en hoe we deze in jouw voordeel kunnen laten werken. Zo krijg je een kledingkast vol passende outfits.

Wat krijg je?

 • Een kledingkast vol outfits die jouw unieke eigenschappen, jouw karakter en jouw boodschap versterken. Ieder dag weer.
 • Rust. Jouw garderobe is niet langer een verzameling van losse items, maar een harmonieus geheel.
 • Je weet hoe je jouw items kunt combineren tot op elkaar afgestemde outfits.
 • Je weet welke items nog ontbreken en van welke je met een gerust hart afscheid kunt nemen.

“Ik vond winkelen en mezelf kleden echt een opgave waar ik geen plezier aan beleefde. Dankzij de sessies met Ivanca is dat compleet veranderd. 

Ik weet nu wat kleuren voor me kunnen doen en welke me het beste staan. Ik heb minder kleding in mijn kast maar wel allemaal stukken die ik met plezier draag en weet te combineren.

Ik kijk anders tegen mijn lichaam aan en vooral hoe kleding de positieve punten kan benadrukken. Als ik nu ga winkelen of online shop, voelt het alsof Ivanca over mijn schouder meekijkt wat me helpt om te zien of een kledingstuk iets voor me toevoegt. Dat kan ik iedereen aanraden!”

— Marieke van Kleef

Investering & Pakketten

pakket 1: kleur

Genuine Colours

Magie en wetenschap in één adem, komt niet vaak voor. Wel bij de kleurenanalyse van Genuine! We gaan op zoek naar jouw persoonlijke kleurenpalet.

 • Een persoonlijke kleurenanalyse
 • Een luxe kleurenwaaier zodat je jouw kleuren altijd bij de hand hebt als je gaat shoppen.

Tijdsinvestering & locatie

De kleurenanalyse vindt plaats in Baambrugge en duurt ongeveer 2 uur. Wil je samen met iemand komen? Dan zijn jullie na 3 uur klaar.

Kosten

De kosten voor een kleurenanalyse bedragen €165,-. Wil je samen met iemand komen? Dan bedragen de kosten €150 per persoon.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.

pakket 2: kleur & figuur

Genuine Beauty

Heb je naast kleurenadvies ook behoefte aan advies over kleden naar jouw figuur? Genuine Beauty is Genuine Colours plus een figuuranalyse.

 • Een kleur- en figuuranalyse
 • Een luxe kleurenwaaier zodat je jouw kleuren altijd bij de hand hebt als je gaat shoppen.
 • Optioneel: uitgeschreven stijladvies op maat met een persoonlijk moodboard ter inspiratie.

Tijdsinvestering & locatie

De kleuren- en figuuranalyse duren samen ongeveer 2.5 uur. Wil je samen met iemand komen? Reken dan op ruim 3 uur.

Kosten

De kosten voor Genuine Beauty bedragen €190,-. Wil je samen met iemand komen? Dan bedragen de kosten €175,- per persoon.

Wil je dit aanvullen met uitgeschreven stijladvies op maat inclusief een persoonlijk moodboard ter inspiratie? Dat kan tegen een meerprijs van €115,- per persoon.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.

pakket 3: kleur, figuur & kast

Genuine Luxury

Ga je voor een all-in pakket? Kies dan voor alles van Genuine Beauty plus een kastanalyse.

 • Een kleur-, figuur- én kastanalyse
 • Een luxe kleurenwaaier zodat je jouw kleuren altijd bij de hand hebt als je gaat shoppen.
 • Optioneel: uitgeschreven stijladvies op maat met een persoonlijk moodboard ter inspiratie.

Tijdsinvestering & locatie

De kastanalyse is altijd bij jou thuis. Ik werk met een groot professioneel kledingrek en met eigen hangers en sorteerboxen. Inclusief op- en afbouw ben ik ongeveer drie uur bij je. Met jouw goedvinden sorteer ik zelf eerst alles op kleur, vorm, stijl en kwaliteit.

Gemiddeld duurt een kastanalyse 2.5 tot 3 uur. Dit is exclusief reistijd. Kastanalyses buiten Utrecht zijn in overleg. De kleur- en figuuranalyse nemen 2.5 uur in beslag en vinden altijd plaats op een andere dag.

Kosten

De kosten voor Genuine Luxury bedragen €450,- exclusief reiskosten.

Wil je dit aanvullen met uitgeschreven stijladvies op maat inclusief een persoonlijk moodboard ter inspiratie? Dat kan tegen een meerprijs van €115,- per persoon.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.

abonnement

Always Genuine

Ieder seizoen even samen door je garderobe spitten? Kijken wat je hebt, wat nog kan worden toegevoegd en welke verrassende setjes je kunt maken van bijvoorbeeld zomer items in de winter? Kies dan voor een abonnement.

Met Always Genuine zie je er iedere dag, van ieder seizoen, van ieder jaar uit als de beste versie van jezelf.

Geen zin om zelf op zoek te gaan? Genuine doet ook personal shopping op aanvraag.

Tijdsinvestering & locatie

Voorafgaand aan ieder nieuw seizoen kom ik 1,5 uur bij jou langs. Van deze tijd, vraag ik ongeveer 45 minuten jouw aandacht.

Kosten

De kosten voor een abonnement bedragen €450,- exclusief reiskosten.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.

Personal Styling

We beginnen altijd met een intake. Hierbij neem ik ruim de tijd om jouw wensen en eventuele hulpvraag met betrekking tot jouw stijl uit te diepen.

Veelgestelde vragen

Zijn deze diensten beschikbaar voor mannen en vrouwen?

Bij Personal Styling focus ik me op vrouwen. Bij personal styling ontbreekt de imago/branding component. Met alleen deze dienst vind ik dat ik voor mannen onvoldoende kan toevoegen.

Kan ik ook alleen een kastanalyse of figuuranalyse boeken?

Personal styling is een totaalpakket van kleur, vorm en stijl. Hierbij is kleur in mijn optiek echt de basis. Heb je al eerder een kleuranalyse en/of figuuranalyse laten doen? Stuur me dan even een berichtje, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik in termijnen betalen?

Bij Personal Styling is het niet mogelijk om in termijnen te betalen omdat de kosten voor deze diensten lager zijn dan €300,-. Voor diensten boven €300,- is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Wat houdt ‘personal shopping’ in?

Personal shopping is mogelijk na het doorlopen van Genuine Luxury (kleur-, figuur- en kastanalyse). Hierna kan ik voor jou op zoek naar items die jouw garderobe verder completeren. Personal shopping is ook mogelijk voor gelegenheden.

Deze dienst wordt geleverd op basis van een uurtarief van €75,-. Eventuele reiskosten zijn exclusief.