Mentoring voor communicatie adviseurs

Na 20 jaar in het vak, durf ik te beweren dat veel communicatie adviseurs het lastig vinden hun rol te pakken.

Waar het bij juridisch of financieel adviseurs vaak vanzelfsprekend is dat het management het advies opvolgt, moet je als communicatie adviseur al vaak beschikken over een bepaalde senioriteit, uitzonderlijke creativiteit en/of een stevig karakter om dit te bereiken.

Jouw positie als adviseur bepaalt of jij binnen jouw organisatie de ruimte krijgt om het vak goed uit te oefenen, of dat je linea recta naar de middelen wordt gedirigeerd.

Ik help je om jouw positie te verstevigen en de waarde van ons cruciale vak te bewaken.

Jouw rol pakken vanuit een stevige positie

Is mentoring iets voor jou?

 • Wil jij dat jouw management jouw adviezen opvolgt?
 • Wil jij jouw positie als adviseur versterken?
 • Wil jij een organisatieprobleem snel kunnen vertalen naar een communicatieprobleem?
 • Wil jij strategische, maar hapklare oplossingen kunnen bieden voor deze problemen?
 • Wil jij af van de uitvoerende taken en eindelijk je adviesrol pakken?
 • Wil jij jouw communicatieafdeling naar een hoger niveau brengen?

Dit ga je bereiken

 • Jij neemt met trots een stevige positie in voor dit cruciale en enerverende vak.
 • Jouw management ziet jouw meerwaarde en volgt eerder jouw advies op.
 • Jij laat zien waarom jouw vak cruciaal is en waarom jouw organisatie iemand zoals jij nodig heeft om verder te komen.
 • Jij vertaalt organisatieproblemen snel en vakkundig naar communicatieproblemen.
 • Jij presenteert effectieve en duurzame oplossingen voor deze problemen.
 • Jij filtert en onderbouwt stevig welke taken wel en welke taken niet thuishoren bij een communicatie adviseur of -afdeling.

“Ivanca is door haar jarenlange ervaring in het communicatie vak, een kei als het gaat om positionering en reputatie. Ze is kundig, heeft doorzettingsvermogen en weet precies aan welke knoppen ze moet draaien. Ze geeft vertrouwen en neemt het voortouw. Daarnaast is ze heel prettig in de omgang, vriendelijk en behulpzaam.”

Stephanie van Erve | Reclassering Nederland

Werkwijze

Jouw hulpvraag bepaalt hoe we dit traject inkleden. Dit traject is altijd één-op-één en op vertrouwelijke basis. De informatie die jij met mij deelt, blijft tussen ons.

Ik kan jou het beste helpen als ik weet waar je tegenaan loopt en welke actoren en factoren ervoor zorgen dat jij jouw rol als communicatie deskundige onvoldoende neemt of kunt nemen.

Samen bepalen welke werkwijze jij prettig vindt en welke het meest effect zal geven. Dit kan op basis van een concrete casus, rollenspellen, huiswerkopdrachten, gesprekken of een combinatie hiervan.

Mijn visie op communicatie

Een cruciale expertise

Communicatie is een vak. Een vak waarvan veel mensen denken dat ze het beheersen, maar waar slechts weinig mensen verstand van hebben.

Ieder strategisch organisatieplan heeft een sterk strategisch communicatieplan nodig om te slagen. In de marketing is het duidelijk: geen goede marketingstrategie, dan daalt de verkoop en dus de winst.

Bij maatschappelijk georiënteerde organisaties is de afrekening minder direct maar zeker zo groot. Hier gaat het om het bestaansrecht dat de samenleving jou geeft. Geen steun? Geen subsidie, geen stemmen en geen interessante positie op de arbeidsmarkt.

Met trots jouw positie innemen

Ik zie het als de taak van een communicatie adviseur om de noodzaak van strategische communicatie over te brengen en hiermee een onmisbare positie in te nemen bij het management.

In tegenstelling tot bepaalde beschermde beroepen, hebben communicatie deskundigen deze positie niet vanzelfsprekend. Deze positie moet je creëren. Een extra uitdaging, maar wel een mooie.

Durf jij deze verantwoordelijkheid op je te nemen? Dan help ik jou om deze positie in te nemen en dagelijks voorvechter te zijn van strategische, effectieve en eerlijke communicatie.

“Het fijne aan Ivanca’s werkwijze vind ik dat zij je stimuleert in het zelf beantwoorden van jouw vragen. Ze neemt echt de rol van coach op zich! Ivanca denkt met je mee en zorgt ervoor dat je geen tunnelvisie vormt. Ik ben haar erg dankbaar!”

Quasandra Abas

Investering | Mentoring

Wat krijg je?

Een mentor traject op maat en gericht op jouw specifieke uitdagingen. Tenminste vijf sessies van 1.5 uur.

We analyseren jouw situatie op beperkende en helpende factoren en actoren. We bepalen jouw identiteit en positie als adviseur en zorgen ervoor dat jij over voldoende tips & tricks beschikt om snel, effectief en stevig te adviseren.

Tijdsinvestering & locatie

Tenminste vijf keer 1.5 uur mentorgesprek op mijn locatie in Baambrugge. Afhankelijk van jouw niveau en problematiek, kunnen we dit traject uitbreiden om zo het gewenste resultaat te behalen.

Kosten mentoring

De kosten voor de eerste vijf sessies bedragen €750,-. Langer traject op maat? Vraag dan een offerte aan.

Momenteel is IM Genuine nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.