Ivanca Maas, imago coach
IM Genuine

Imago Coaching

Imago is het beeld dat mensen van jou of jouw aanbod hebben. Dit imago komt niet altijd overeen met jouw identiteit oftewel de unieke combinatie van jouw persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en waarden.

Door imago coaching leer je regie te krijgen op het gat tussen jouw identiteit en de identiteit zoals de buitenwereld deze waarneemt of ervaart.

Een imago is alleen sterk als het overeenkomt met wie je écht bent en wat je écht te bieden hebt.

Krijg regie op jouw imago

Is imago coaching iets voor jou?

 • Wil jij dat jouw omgeving jou ziet voor wie je echt bent?
 • Wil jij je innerlijk weer in lijn krijgen met je uiterlijk? Bijvoorbeeld na een periode van ingrijpende zakelijke of persoonlijke veranderingen.
 • Wil jij toegankelijker overkomen naar jouw team, collega’s of omgeving?
 • Wil jij meer autoriteit uitstralen op je werk of in je omgeving?
 • Wil jij af van het suffe imago dat jij hebt gekregen doordat je een specifieke organisatie, status, dienst of een specifiek product vertegenwoordigt?

Inbegrepen

 • Analyse van jouw huidige imago
 • Analyse van jouw gewenste imago
 • Stappenplan naar jouw gewenste imago
 • Persoonlijk stijl- en kleuradvies

Optioneel

 • Personal shopping

Dit ga je allemaal bereiken

 • Jouw identiteit sluit naadloos aan op het beeld dat mensen van jou hebben. Je wordt gezien als de persoon die je bent, met jouw unieke eigenschappen, kwaliteiten en waarden.
 • Jouw uiterlijk reflecteert jouw innerlijk, mensen kunnen aan de buitenkant zien wat ze aan jou hebben.
 • Je hebt bovendien regie op het beeld dat jouw omgeving van je heeft en weet hoe je eventuele misvattingen effectief kunt beïnvloeden.
 • Jij hebt focus, kent jouw eigen kracht en bent trots op jouw unieke eigenschappen. Dit straal je uit. De mensen die jij wilt bereiken komen naar je toe als bijen naar de honing.

Ivanca heeft het talent om de beste versie van jezelf te vinden. De kleurenanalyse heeft me echt laten zien wanneer kleuren bij mij ‘kloppen’ en wanneer dit minder is.

Olivia Kramers
Werkwijze

In 4 stappen naar een imago dat aansluit op jouw identiteit

Stap 1. Imago analyse (probleemanalyse)

Jouw hulpvraag staat centraal. Samen gaan we op zoek naar jouw huidige imago (hoe ziet jouw omgeving jou) en jouw gewenste imago (hoe zou je willen dat je omgeving je ziet).

Het ‘gat’ dat uit deze analyse naar voren komt, benoemen we als ‘het probleem’. Tijdens een diepte-interview verkennen we open en eerlijk of jouw gewenste imago wel écht bij jouw identiteit past.

Door middel van een aantal oefeningen onderzoeken we wat het gat tussen jouw identiteit en jouw imago veroorzaakt.

Hierbij is het belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf. Focus op jouw kracht en niet op de tekortkomingen en durf te kiezen voor jouw unieke kwaliteiten.

Als dit lukt, stellen we een stappenplan op om identiteit en imago weer op dezelfde lijn te krijgen én te houden.

Stap 2. Kleurenanalyse

Na de onderzoeksfase, laat ik je kennis maken met de magie van kleur. Ik neem je mee in de basis van de kleurenpsychologie: het effect van kleur op je omgeving. Hier gaan we mee experimenteren zodat je weet welk beeld jouw omgeving van je krijgt bij het dragen van specifieke kleuren.

Dan is het tijd voor jouw persoonlijke kleurenpalet: een verzameling kleuren waarop jij met jouw uiterlijke kenmerken kunt vertrouwen. Kleuren die jou kracht geven en jouw innerlijk reflecteren.

Het analysesysteem waarmee ik werk is gebaseerd op de kleurentheorie van Albert Henry Munsell. Hierbij zijn kleuren opgebouwd uit drie eigenschappen: de basiskleur (hue), de kleurintensiteit (chroma) en lichtheid (value) van een kleur. De basiskleur kan warm tot koel zijn, de intensiteit helder tot gedempt en de lichtheid donker tot licht.

De kleuren van jouw haar, huid, wenkbrauwen en ogen zijn ook opgebouwd uit deze eigenschappen en vormen de basis voor deze zeer gedetailleerde kleurenanalyse.

Stap 3. Figuuranalyse

Bij de figuuranalyse kijk ik naar jouw silhouet en de verhoudingen van je lichaam. Net als bij de kleurtypes, ga ik uit van basisvormen. Bij mijn figuuranalyse zijn dit er zes.

Op basis van de analyse kijken we bij welke basisvorm jij het meest in de buurt komt. Ook bepalen we jouw lichaamstype: ectomorf, mesomorf of endomorf. We bespreken waar jij trots op bent en waar je minder blij van wordt.

Op basis van jouw silhouet, lichaamstype en jouw eigen wensen, geef ik je tips & tricks om jouw sterke punten te accenturen en jouw silhouet mooi in balans te krijgen.

Stap 4. Kastanalyse

In deze fase van het traject, heb ik een goed beeld van wie je bent en welke aspecten van jouw identiteit jij wilt etaleren. Ik weet welke kleuren jou zowel van de binnen- als van de buitenkant tot leven wekken en welke vormen jou een mooi silhouet geven.

Tijd voor een huisbezoek! Ik duik in jouw kledingkast en ga op zoek naar de juiste kleuren, vormen en setjes (capsules).

Bij de kastanalyse verras ik je met nieuwe combinaties in jouw garderobe, verkennen we eventuele toekomstige investeringen, herwaarderen jouw eigen items en laat ik je overwegen afscheid te nemen van kleding die voor jou weinig doet.

Samen bepalen we aan de hand van jouw eigen items jouw stijl en hoe we deze in jouw voordeel kunnen laten werken.

Zo krijg je een kledingkast vol outfits die jouw unieke eigenschappen, jouw karakter en jouw boodschap versterken. Ieder dag weer.

“Ivanca weet als geen ander hoe werkgevers denken. Dankzij haar schreef ik een van mijn beste sollicitatiebrieven en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Door met Ivanca te praten over de vacature en het bedrijf zag ik welke kant mijn brief op moest gaan. Ze gaf de richting aan en zorgde ervoor dat het verder uit mezelf kwam. Ik zou willen dat ik haar kon meenemen naar het sollicitatiegesprek, maar dat is misschien wat vreemd…”

Mirjam de Witte

Ik wil jou niet veranderen en kan en wil jou geen identiteit ópleggen. Ik wil juist weten wie jij bent.

Samenwerking, vertrouwen en veiligheid zijn daarom cruciaal. Zonder jouw input, lukt het niet. We gaan samen, en op systematische wijze op zoek naar een realistisch, comfortabel wensbeeld voor jou.

We verkennen de opties en stippelen een route uit om bij dit wensbeeld te komen op een manier die bij jou past en voor jou veilig en vertrouwd voelt.

Bepaal zelf jouw eerste indruk

Voordat mensen jouw persoonlijkheid leren kennen, zien en ervaren ze vaak eerst jouw uiterlijk.

Het is menselijk dat we willen weten wat voor vlees we in onze kuip hebben, dus vormen we een beeld met de informatie die voorhanden is.

Kleren communiceren, of we dat nou leuk vinden of niet. Ik laat je zien hoe dit werkt zodat je regie krijgt op het beeld dat de ander van jou krijgt bij een eerste ontmoeting.

Investering | Imago Coaching

Wat krijg je?

 • Zelfvertrouwen, focus en rust. Na dit traject weet je hoe je jouw imago laat aansluiten op jouw identiteit.
 • Je hebt regie op het beeld dat jouw omgeving van je heeft en weet hoe je eventuele misvattingen effectief kunt beïnvloeden.
 • Jouw uiterlijk en innerlijk zijn harmonieus met elkaar verbonden. Jij weet hoe je jezelf in je kracht zet en hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn.
 • Je bent trots op jouw spiegelbeeld en hebt regie op wat jij wilt uitstralen en hoe je overkomt op jouw omgeving.

Tijdsinvestering

Bij het imagotraject zien we elkaar 3x 2 uur in de verkenning- en onderzoeksfase.

Daarna volgen de kleuren-, figuur en kastanalyse. De kleuren- en figuuranalyse duurt 2 uur, voor de kastanalyse wordt inclusief op- en afbouw van de rekken 3 uur gerekend.

Na twee á drie weken zien wel elkaar voor een evaluatiegesprek van ongeveer anderhalf uur.

Locatie

Onze afspraken zijn in Baambrugge. Behalve de kastanalyse, deze is bij jou thuis. Is het niet mogelijk om iedere week naar Baambrugge te komen, dan kijken we samen wat de opties zijn.

Kosten traject

De kosten voor het imagotraject bedragen €950,-.

Daarnaast is personal shopping mogelijk op aanvraag en op basis van een uurtarief van €75,- exclusief eventuele reiskosten.

Momenteel is IM Genuine Image nog een KOR-onderneming. Dit betekent dat er geen BTW wordt gerekend.

Veelgestelde vragen

Is dit traject beschikbaar voor mannen én vrouwen?

Ja, dit traject is voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar.

Kan ik dit traject ook volgen met mijn collega’s?

In overleg is veel mogelijk. De werkwijze is dan anders dan op deze site omschreven staat. Wil je meer weten, neem dan contact op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Is het mogelijk om dit traject in termijnen te betalen?

Ja. Voor alle diensten boven de €300,- is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Ik wil juist wel een metamorfose. Kan dat?

Metamorfose is volgens de ‘Dikke Van Dale’ een complete verandering van uiterlijk of gedaante.

Als deze verandering van uiterlijk betekent dat jouw uiterlijk jouw innerlijk beter reflecteert, kan het werken. Maar een metamorfose is voor mij geen doel op zichzelf.

Ik wil juist niet dat mensen me zien zoals ik ben, kan dat?

Dat kan ongetwijfeld, maar niet bij mij. Ik ga voor puur, voor echt, voor Genuine.

Begin jouw Imago Coaching traject